Alfafar gana un recurso de más de 450.000 euros

Alfafar, 23/05/2019:

El Tribunal Superior de Justicia de la Comunidad Valenciana (TSJCV) ha fallado a favor de l’Ajuntament d’Alfafar en el recurso de apelación interpuesto por Fran Silvestre Navarro Arquitectos por el que el despacho de arquitectos de Valencia solicitaba más de 450.000 euros al consistorio por el proyecto de Centro de Arte y Auditorio de Alfafar que no se llevó a cabo.

Como se ha hecho público, además de desestimar el recurso y eximir a l’Ajuntament d’Alfafar del pago de cerca de medio millón de euros que se le solicitaba, la sentencia, de la que se dio cuenta a la junta de gobierno del consistorio en su sesión de ayer miércoles, obliga a Fran Silvestre Navarro Arquitectos a hacerse cargo de las costas procesales.

El Tribunal no solo ha fallado a favor del consistorio en el recurso, sino que además confirma los Decretos de Alcaldía de los años 2014 y 2015 en los que l’Ajuntament no accedía al pago solicitado por la empresa por un proyecto, el del Auditorio Municipal, que finalmente no se ejecutó.

Así, la sentencia del TSJCV ha dado la razón a l’Ajuntament d’Alfafar que a lo largo de todo el proceso judicial ha defendido que únicamente se contrató la redacción del proyecto básico y el proyecto de ejecución en su primera fase, por lo que la cifra reclamada por el despacho de arquitectos era desmedida, ya que no se contrató la fase 2 de ejecución ni la posterior dirección de obra.

Ajuntament d'Alfafar

Alfafar, 23/05/2019:

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha dictaminat a favor de l’Ajuntament d’Alfafar en el recurs d’apel·lació interposat per Fran Silvestre Navarro Arquitectes pel qual el despatx d’arquitectes de València sol·licitava més de 450.000 euros al consistori pel projecte de Centre d’Art i Auditori d’Alfafar que no es va dur a terme.

Com s’ha fet públic, a més de desestimar el recurs i eximir a l’Ajuntament d’Alfafar del pagament de prop de mig milió d’euros que se li sol·licitava, la sentència, de la qual es va donar compte a la junta de govern del consistori en la seua sessió d’ahir dimecres, obliga a Fran Silvestre Navarro Arquitectes a fer-se càrrec de les costes processals.

El Tribunal no solament ha dictaminat a favor del consistori en el recurs, sinó que a més confirma els Decrets d’Alcaldia dels anys 2014 i 2015 en els quals l’Ajuntament no accedia al pagament sol·licitat per l’empresa per un projecte, el de l’Auditori Municipal, que finalment no es va executar.

Així, la sentència del TSJCV ha donat la raó a l’Ajuntament d’Alfafar que al llarg de tot el procés judicial ha defensat que únicament es va contractar la redacció del projecte bàsic i el projecte d’execució en la seua primera fase, per la qual cosa la xifra reclamada pel despatx d’arquitectes era desmesurada, ja que no es va contractar la fase 2 d’execució ni la posterior direcció d’obra.